Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Dzsudzsák védjegye a szívatós szabadrúgás

2012.06.02. 14:03

Az elmúlt években többször szerzett Dzsudzsák Balázs olyan gólt, mint pénteken este az Eb-re készülő csehek ellen. A hatodik percben Varga Józsefet lökték el a kaputól 18 méterre. Petr Cech a sorfal felállításával foglalatoskodott a rövid oldali kapufánál, a sorfal is rá figyelt, Dzsudzsák viszont igazgatta egy kicsit a labdát, majd hirtelen ballal átcsavarta a hosszúra, amit a világ egyik legjobb kapusának tartott chelsea-s nem érhetett el.

A magyar válogatott legutóbb az Eb-selejtezőben a hollandoknak lőtt hasonló gólt, de akkor Gera volt a szemfüles, a szabadrúgást lepasszolta Dzsudzsáknak, aki kilőtte a hosszú sarkot. A norvég bíró, Moen viszont visszafújta, holott a gól teljesen szabályos körülmények között született.

Hogy mégis miért éppen Dzsudzsáknak lehet ez a gól a védjegye, arra a tavalyi, akkor még PSV-s gólja a bizonyíték, amelyet az Európa Ligában szerzett.

Sőt, már Magyarországon, a DVSC játékosaként a Honvéd elleni Szuperkupa-döntőben is meglőtte a péntekihez tökéletesen hasonló szabadrúgását.

A gólt a csehek konkrétan nem említették, de a mérkőzés után a cseh kapitány, Michal Bilek olcsónak és feleslegesnek nevezte a magyar gólokat.

„A vereség semmit nem jelent. Egyszerűen nem volt szerencsénk, de csak felkészülés volt" - mondta a Lidové Novinynak Petr Cech, a csehek kapusa. „Jobb, ha az ilyen balszerencse a bajnokság előtt történik, legalább tudatosítjuk, mire kell figyelnünk" - tette hozzá.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek