A franciák 4 perc alatt elintézték Ukrajnát

2012.06.15. 20:58
A francia válogatott 2-0-ra nyert a házigazda ukránok ellen az Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

Az Európa-bajnokságok történetében példátlan eset történt Donyeckben: az óriási felhőszakadás miatt öt perc után félbe kellett szakítani a D csoport második körének első meccsét. A holland Kuijpers játékvezető a villámlás miatt küldte le a két csapatot a pályáról, a szurkolók nagy része a fedett részek alá menekült, így gyakorlatilag a 19 órás folytatásig üres volt a Donbass Aréna.

A találkozó az ötödik perctől ment tovább. Az óriási mennyiségű vizet természetesen nem sikerült 55 perc alatt teljesen elvezetni, sokat csúszkáltak a játékosok. Az első százszázalékos helyzetre a 30. percig kellett várni, Ribery lefutotta Mihalikot - Tyimoscsuk elképesztő hibája után, a Bayern-védője indította a franciát - a középre passz is jó volt, Ménez azonban Pjatovba lőtte a száz százalékos ziccert. Négy percre rá Sevcsenko lőtt veszélyesen a másik oldalon, de Lloris védett. Nem sokkal később Mexes fejelt az ukrán kapura, Pjatov mentett bravúrral.

A második félidő egyértelműen a franciáké volt, bár az első percekben Sevcsenkónak és Tyimoscsuknak is volt egy-egy veszélyes lövése. Az 53. percben Ribery adta Benzemának, aki Meneznek adta tovább. A szélső bevitte a tizenhatoson belülre, középre húzta, majd ballal lőtte el, Pjatov hiába vetődött, nem ért le a gyors lövésre, ami a kapu bal alsó sarkába vágódott.

A franciák sokat nem vártak a duplázással. Három perccel később Benzema fordult le jól emberéről, majd a középen üresen kilépő Cabaye elé passzolt, aki átvette és Pjatov mellett a kapu bal oldalába gurított. Cabaye aztán egy kapufát is lőtt, az ukránok alól teljesen kicsúszott a talaj. Riberyék néha úgy játszottak velük, mint a spanyolok az írekkel, csütörtökön. Sevcsenkóék elfáradtak, próbálkoztak, de komolyabb helyzetük nem volt.

Az utolsó negyedórában nem történt szinte semmi, a franciáknak biztos volt a három pont, az ukránok ennyire voltak képesek.

A franciák négy ponttal állnak, az ukránok hárommal.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM