Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Casillas: Bocsánatot kérünk

2014.06.19. 06:58
Őszinte, szókimondó nyilatkozatokkal búcsúztak a világbajnokságtól a címvédő spanyolok, akik rekordgyorsasággal, két vesztes meccsel estek ki, ami példátlan a futballtörténelemben.

A spanyolokkal világ- és Európa-bajnoki címet szerző szövetségi kapitány, Vicente del Bosque a második vereség után érthető letargiával, de nagyon reálisan értékelt.

„Ha valaki negatív rekordot ér el, ezzel pedig kiesik, akkor feltétlenül le kell vonnia a megfelelő következtetéseket. Azt gondolom, erre lesz bőven időnk, ne várják tőlem, hogy ezt most azonnal megtegyem” - mondta a Chile elleni 2-0 után a szakember.

Hozzátette, rászolgáltak a sorsukra, mert nem volt megfelelő erő bennük, és ha tartás volt is Chile ellen, a kapu előtt gúzsba volt kötve csapata, mert rosszul viselte a rá nehezedő nyomást. Megdicsérte egyúttal az ellenfelet, amelyik jobban megfelelt a kiélezett helyzetben.

„Nincs mentségünk, a fájdalom mindenkiben érezhető. Nem hittem volna, hogy bent ragadunk a csoportban, pillanatnyilag még fel sem fogom, mi történt, hogy minket már csak az ausztrálok elleni szép búcsú motiválhat. 25 napot együtt készültünk, láttam az erőt és a lelkesedést, mégis kevés volt” - szomorkodott, és valószínűleg távozik a torna után.

Iker Casillas kapus drámai mondattal nyitott, elismerte, természetesen nekik fáj a legjobban a két vereség.

„Bocsánatot kérünk a szurkolóinktól, és minden felelősség a miénk. Súlyos csapások értek bennünket, a pofonok pedig földre vittek, és nem tudtunk felállni. Nem hiszem, hogy most generációváltásról kellene beszélni, mert ennek a csapatnak óriási értékei voltak és vannak, amiket tovább lehet vinni.” (Sergio Ramos csatlakozott hozzá, aki szerint a spanyol futball még így is szép jövő előtt áll.)

Klubtársa, a Real Madriddal május 24-én szintén Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő, bár a fináléban eltiltása miatt nem játszó Xabi Alonso még kritikusabb volt. Ő hagyta ki még 0-0-nál a spanyolok nagy helyzetét, amivel másként alakulhatott volna a meccs.

„Nem volt bennünk az az étvágy, hogy újra bajnokok lehessünk. Mentálisan és fizikálisan sem voltunk felkészülve. Hiányzott belőlünk az a plusz, ami a győztesekre jellemző, és ami korábban megvolt bennünk. A korszakok általában vereséggel érnek véget. Letargiában vagyunk.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?