Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Az elejét és a végét bírta Chile: nyert is

2014.06.14. 01:59
A B csoport második meccsén Chile 3-1-re legyőzte Ausztráliát, ezzel a hollandok mögött második a csoportban.

Chile Cuiabában, szinte hazai pályán mutatkozhatott be a 2014-es világbajnokságon, legalább 30 ezer szurkoló kísérte el ugyanis a városba a válogatottat.

A himnuszt lényegében az egész lelátó együtt énekelte a csapattal, a játékosok pedig óriási lendülettel kezdték a meccset.

Negyedóra alatt két gólt is lőttek, a barcelonai Sanchez egy lecsorgó labdát öt méterről tökéletesen helyezve küldött a kapuba, a kapus csak beleérni tudott. Valdivia 16 méterről egy jól megkomponált támadás végén ugyanilyen pontossággal lőtt.

Az ausztrálok érezhetően megzavarodtak, aztán felálltak a padlóról, kitisztultak, és elkezdtek futballozni.

Cahill fejesével szépítettek a 34. percben, majd két perc múlva ugyanő egyenlíthetett is volna, de a lövésébe belekapott a kapus.

A második félidő elején inkább az ausztrálok domináltak, Cahillnek volt egy lesgólja, Brescianónak volt egy pazar kapáslövése 10 méterről, Bravo nagy nehezen kiszedte az alsó sarokból a labdát, majd az ismétlést is védte, ekkor volt lényegesen könnyebb dolga, mert az alapvonalról jött a labda.

Vargasnak is volt egy nagy helyzete a másik oldalon, de a hajrában már többnyire csak védekezett Chile, a négy perces ráadás felénél azonban Beausejeur egy 22 méteres pontos átlövéssel eldöntötte a meccset.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!