Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drogba bejött, és ennyi elég volt

2014.06.15. 05:01
Japán óriási góllal szerzett vezetést Elefántcsontpart ellen, de Drogba becserélésére kellett ahhoz, hogy az afrikaiak megfordítsák a mérkőzést.

Az elefántcsontpartiaknál Didier Drogba a kispadon kezdett, csatárként az a Bony rohamozott, aki gólt is szerezhetett volna a meccs elején. Gervinho belőtte neki a labdát a tizenhatoson belülre, rögtön bombázni akart, ám a lövésbe belelépett egy japán védő. 

Enyhe afrikai fölény volt az elején, gólt mégis Japán szerzett. Honda kapott labdát a tizenhatoson belül, jobbal levette, majd ballal egyből kilőtte a rövid felsőt, az első negyedóra után megvolt a vezetés. Honda lövése 125 km/h-val vágódott a kapuba. 

Néhány perccel később növelhették volna az előnyt, a jobbhátvéd Ucsida robogott előre, egy csellel elküldte az emberét, a rövidet vette célba, azonban Barry kapus a helyén volt. 

Elefántcsontpartnál Yaya Touré volt a legveszélyesebb, ahogy azt várni lehetett, de sem szabadrúgásból, sem egy megindulásból nem tudott betalálni, megállították a japán védők. A legnagyobb lehetőség aztán már Bokáé volt ezután, tizennyolcról tekert volna a rövid felsőbe egy szabadot, nagyjából húsz centivel vétette el a kaput. Nem sokkal később huszonötről is megkínálta egy lövéssel Kavasimát.

A japánok beálltak, a védekezésük szervezett, Honda révén pedig a kontrák is nagyon veszélyesek voltak. Az afrikaiak hiába vezették egymás után a támadásokat a szünet előtt, a kapu előtt Bony ekkor még nem tudta azt megoldani, ami valószínűleg Drogbának ment volna. 

2. félidő

Az elefántcsontpartiak a második félidő elején sem javultak támadásban, úgyhogy a 60. percben jött Drogba, fél perc múlva már majdnem előkészített egy gólt. Jelenléte szinte egyből megváltoztatta csapata támadójátékát, a 64. percben a jobbhátvéd Aurier ívelt a japán kapu elé, Bony pedig szépen csúsztatott a hosszúba, összejött az egyenlítés.

Két percre rá már fordítottak is Drogbáék, egy újabb beadás után Gervinho fejelt az ötös sarkáról a rövidbe, Kavasima kapus nem ért le a labdára.  

A végére a japánok is elfáradtak, Drogbának pedig volt egy jó szabadrúgása, huszonötről lőtt kapura, Kavasima ezt ki tudta tolni. Néhány perccel később újabb lehetősége akadt, de a lapos lövésbe beleléptek a japánok, ebből sem lett gól. 

A meccs embere: Yaya Touré

A meccset viszont így is megnyerték 2-1-re, és győzelemmel kezdték a tornát.