Jenő
-3 °C
6 °C

Del Bosque: Nincs idő bűnbakot keresni

2014.06.14. 00:10

A világbajnoki címvédő spanyolok súlyos veresége (1-5) után Vicente del Bosque letörten nyilatkozott, élete legfájdalmasabb kudarcának nevezte.

„Először is gratulálni kell legyőzőnknek, Hollandia jobb volt nálunk a második félidőben. Taktikailag, fizikailag is. Évek óta túlterheltek vagyunk a szezon második felében, ennek most láthattuk a jeleit. De nem lehet erre fogni a vereséget. Mint ahogy arról is felesleges beszélni, mi lett volna, ha David Silva belövi a nagy helyzetét” - rögzítette.

Kifejtette, hogy a második gól után még inkább megnőtt a hollandok önbizalma, míg az ő hitük ezzel párhuzamosan folyamatosan fogyott.

„Nem süllyedtünk el, van még reményünk. Az öt gól megmagyarázhatatlan, de nincs idő bűnbakokat keresni, mert a következő meccsen lehet javítani, és kell is. Nem kell hibáztatni egyénileg senkit, legkevésbé Ikert” - mondta, amikor Iker Casillasról és a hibájáról is kérdezték.

A csapatkapitány, Casillas a BL-döntő után még nagyobb hibát követett el, amikor hosszan vett át egy hazaadást, van Persie kihasználta ezt.

Hozzátette, nem hiszi, hogy Diego Costát megviselte volna az örökös füttyszó. Amikor az öltöző hangulatáról kérdezték, csak annyit mondott, profi játékosai vannak, akik tudják kezelni a sikert és a kudarcot is, és mennek tovább.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?