Gusztáv
3 °C
7 °C

Ha nagyon támadnak, az a gyengeségük

2014.06.20. 16:51

Az E-csoport két győztes csapata egymás között döntheti el, melyik teszi a legnagyobb lépést a továbbjutás, egyúttal a csoportelsőség felé.

Svájc utolsóperces góllal verte az első körben Ecuadort (2-1), a franciák még az első félidőben egy jogos kiállítás után tizenegyest kaptak, végül hármat lőttek Hondurasnak (3-0).

A két csapat a 2006-os vb-n találkozott egymással, akkor egy vérszegény 0-0 volt az eredmény, amivel Svájc csoportelső lett.

A svájci játékosok nyilatkozataiban, mivel nincs senki a nyolc évvel ezelőtti csapatból, ez a meccs nem szerepel, inkább a legutóbbi vb motívumait emlegetik. Akkor ugyanis remek kezdéssel megverték 1-0-ra a későbbi győztes spanyolokat, mégis a csoportban maradtak, mert sem Chilének, sem Hondurasnak nem tudtak a bravúr után gólt lőni, előbbitől kikaptak, majd döntetleneztek.

„Megtanultuk a leckét, tanultunk abból a hibából, és most nem szeretnénk pont nélkül maradni a folytatásban. Erős csapatunk van, és ezt újra igazolni szeretnénk, hogy már ne kelljen nagyon izgulni a harmadik körben” - mondta a Wolfburg kapusa, Diego Benaglio, aki akkor is védett.

Az Ecuador elleni győztes gól szerzője, Haris Seferovic azt emelte ki - csereként állt be, most sem valószínű, hoigy kezdeni fog -, hogy fiatal és sikeréhes a társaság az övék, amelyik egy fontos győzelemmel nem elégszik meg.

„Megvan a kellő tapasztalat bennünk, hogy megakadályozzuk a francia rohamokat. Tudjuk, hogy támadásban erősek, de könnyen lehet, épp a túlzott támadási szándék lesz a gyengeségük.”

A Real Sociedad 22 éves csatárát természetesen csapattársáról, Griezmannról is kérdezték, hiszen neki kellene pótolnia Riberyt.

„Ravasz, mint a róka és kellőképpen szemtelen. Kétszer nem fog a pálya ugyanazon részén megjelenni. Mivel többen fognak rá figyelni, meg tudják oldani a kikapcsolását. Nem lesz könnyű, mert a sebessége remek, de egy szép feladat előtt állnak Lichsteinerék.”

Griezmann arról beszélt, hogy megtalálta a helyét a francia csapatban, igazából mindegy neki, melyik oldalon játszik, már kiismeri magát. Tudja, mire számíthat a csapattárstól, és azt is, neki mit kell tennie.

Didier Deschamps tőle is reméli, hogy leveszi a terhet az első meccsen duplázó Karim Benzemáról. „Nagyon szeretném, ha kialakulna benne egy küldetés, hogy minden tőle függ. Természetesen mindenki nagyon bízik Karimban, de nem szerencsés azt éreztetni, hogy az összes meccsen ő lesz a mérleg nyelve, hogy neki kell döntenie” - mondta a kapitány a Real csatáráról.

A franciák századik vb-góljukat szeretnék elérni péntek este.

A svájci kapitány, Ottmar Hitzfeld történelmet szeretne írni, és nem elégedne meg a sima továbbjutással, a nyolc között szeretné látni a csapatát.

„Az utolsó perces győzelem nagy lökést adhat nekünk, olyan extra erőt, ami nem volt meg bennünk. A hátralévő két meccsre energiát ad nekünk a vasárnapi siker” - összegzett a BL-győztes szakember.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!