Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megerőltetés nélkül ütöttek nagyot a görögökön

2014.06.14. 20:07 Módosítva: 2014-06-14 20:38:28
A C csoportban is elkezdődtek a mérkőzések, Kolumbia Görögországgal játszott (3-0), és komoly lépést tett a továbbjutás felé.

Brazília hatodik legnagyobb városában, Belo Horizonte-ban rendezték a C csoport két legesélyesebbjének meccsét. Az Atletico Mineiro és a Cruzeiro otthonában, félház előtt kezdődött a találkozó, de aztán olyan gyorsan megérkezett a 40 ezer kolumbiai szurkoló, mint amilyen gyorsan vezetést szerzett a dél-amerikai csapat Görögország ellen. 

A meccs előtt José Pékerman kapitány úgy nyilatkozott, a válogatott Falcao nélkül is elég erős, hogy felvegye a harcot a görögökkel. „A kolumbiai és a latin-amerikai csapatoknak a múltban nehézséget okozott az olyan típusú csapatokat legyőzni, mint Görögország."

Ez gyorsan igazolódott is, a 6. percben Cuadrado cselezgetett a jobb szélen, laposan tette középre, egy kolumbiai átlépte, mögötte érkezett Armero, aki a jobb alsót vette célba.

A labda egy görög védő talpa alatt lelassult, de így is átvánszorgott a gólvonalon. Nagy görög védelmi hiba volt.

A kolumbiaiak rohantak a kispad felé, sejteni lehetett, hogy valamilyen gólörömmel készültek, nem is csalódtunk, egymás mellett, felemelt kezekkel ugráltak jobbra majd balra.

A középkezdés után a görögök azonnal egyenlíthettek volna, de Kone lövése lecsúszott, így félmagasan a kapu mellé ment ki. A későbbiekben is a kolumbiaiak támadtak, Ibarbo például egyszer úgy elszaladt a bal oldalon, szinte állva hagyta a görög védőjét, de a kapu előtt nem találták a jó megoldást, ezzel kicsit rácáfolva a kapitányra, aki Falcao sikeres pótlásáról beszélt.

Az első sárga lap után - Sánchez vágta fel Szamaraszt - a görögök rúgtak szabadot szélről, Toroszidisz fejelt mellé fél méterrel. A 43. percben szintén a kolumbiai csatárok hiánya tűnt fel, amikor egy hosszú ívelés után Cuadradónak az ötös sarkáról kellett volna egyből eltalálnia a labdát, amivel nem is volt baj, de a labda felpörgött jó magasra a másik oldalra, ott viszont tisztázni tudtak a védők.

Egy perccel később Gekasz behúzott a 16-oson belül középre, szerelték, a középen kiguruló labdát Kone helyezte szépen a bal felső felé, de Ospina látványos vetődéssel ütötte ki a labdát. Jellemző volt, hogy a görögök szögletei teljesen veszélytelenek voltak.

2. félidő

Nem cseréltek a kapitányok, de így is lendületesebben kezdtek a görögök, két perc után például Szamarasz cselezett be a 16-oson belülre, az egyik védő mellett viszont inkább feldobta magát ahelyett, hogy tovább vitte volna, de azonnal jelezte a bírónak, nem volt büntető. A görög támadások mellett a kolumbiaiaknak volt egy nagyobb lövésük, de Karnezisz kiöklözte a keményen meglőtt labdát.

Statisztika:

  • Labdabirtoklás: 46-54
  • Kapuralövés: 8-7
  • Szöglet: 4-4
  • Sárgalap: 1-2
  • Passzok: 365-443

A kolumbiaiak egymás után hatástalanították a görög helyzeteket, majd egy kihozatal után 25 méterre a görög kaputól Papasztatopulosz hátulról csúszott rá a kolumbiai lábra. A szabadrúgást Rodrigez a sorfalba lőtte, a kipattanót Cuadrado rúgta rá, de jócskán fölément. Pár perc múlva Szalpingidisz is besárgult,  buktatta ellenfelét.

Aztán az 58. percben a kolumbiaik rúghattak szögletet a rövidre érkező labdába beleért Aguilar, a labda a kapu közepénél érkező Teo Gutierrez elé szállt, aki két méterről az üres kapuba lőtte.

A görögök mindent egy lapra tettek fel, támadtak, majdnem meg is lett az eredménye, de Gekasz egy visszatett labdát 5 méterről az üres kapu helyett a felső kapufára fejelte, egy perccel később le is cserélték. Mitroglu jött a helyére, ám mint kiderült, nem csak ennyi volt a baj.

A görögök támadásaiba rendre pontatlan átadások csúsztak, a kolumbiaiak ollézhattak, ha hozzájuk került a labda. A görög támadásokban nem volt erő, a kolumbiaiak teljesen kontroll alatt tartották a mérkőzést. A 84. percben Szamarasz rúghatott 18 méterről kapura egy lecsorgó labát, de helyezett lapos és lassú lövése néhány centivel a kapu mellé ment.

A görögök a végére teljesen feladták nemcsak a támadást, a védelmüket is, így a hosszabbítás utolsó percében egy gyors kolumbiai kontránál Cuadrado tette szélre, majd a visszapasszolt labdát sarokkal tolta tovább az érkező Rodrigeznek, aki 15 méterről ballal a hosszú sarokba lőtt.

A lefújás mind a két csapatnak megváltás volt, a kolumbiaiak győzelmükkel a csoport élére ugrottak, a görögök nehéz helyzetben vannak.

A dél-amerikai csapat 1962-ben lőtt utoljára vb-n három gólt.

A meccs embere: James

És önnél? Osztályozzon!