Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Löw nem tágít, Lahm nem lesz védő

2014.06.24. 10:54

Németországban továbbra is központi téma a csapatkapitány, Philipp Lahm játéka. A Ghána elleni 2-2-es meccsen Lahm a saját térfelén adta el a labdát, abból vezetett egy gyors és eredményes támadást az afrikai csapat, amivel meg is szerezte a vezetést.

Lahmot a német sajtó nagyon lehúzta, a legrosszabb osztályzatnál csak eggyel kapott jobbat, a válogatottban ilyen gyengére még sohasem értékelték. A szurkolók osztályzatai 80 százalékban megerősítették a lapokét.

Vezércikkek sora jelent meg, hogy Lahmnak a védelem jobb oldalán lenne a helye, mert sem Boateng, sem Mustafi nem jó megoldás. Volt olyan szerző, aki José Mourinho mondásával érvelt, Lahm a világ egyik legjobb szélső védője, luxus őt nem ott használni. Még nagyobb luxus Bastian Schweinsteigert nem védekező középpályásként alkalmazni, hanem kispadra tenni.

Joachim Löw kapitány másodedzője, Hansi Flick ezek után félreérthetetlen nyilatkozatot tett.

Elégedettek vagyunk Philippel, még ha egy helyzetben rossz megoldást választott is és rosszul passzolt. Mi továbbra is a középpályán látjuk és képzeljük el őt. Rendet és egyensúlyt ad nekünk a középpályán való jelenléte.”

Az amerikaiak elleni csütörtöki meccsre úgy mennek a németek, hogy mindkét válogatottnak megfelelő a döntetlen, amivel kiejtik Portugáliát és Ghánát is.

Nagyon világos tervünk van, nem leszünk idegesek. A mi középpályásjátékunk nem szabad, hogy rohanáson alapuljon” - rögzítette Flick.

Ebből pedig azt a következtetést vonják le, hogy Lahm védekező középpályás marad.

A 30 éves játékos a Kickernek egy mondatot mondott az ügyről. "Ez csak a médiának téma, a játékosok között nem. Nekünk az a dolgunk, hogy előbb a nyolcaddöntőben ott legyünk, majd folytassuk, amíg csak tudjuk. Pár éve már remekül teljesítünk, nem szeretnénk alább adni Brazíliában sem."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!