Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Piros-fehér-zöld, ez az algír föld

2014.06.27. 08:26

Csoda nem történt, Dél-Korea nem tángálta el irtózatosan a már mindenképpen továbbjutó Belgiumot, így a H csoportban a második helyért a valódi küzdelem Oroszország és Algéria mérkőzésén folyt. Miután Algériát titkos kedvenceimmé ütöttem, bíztam benne, hogy az utolsó pillanatig izgulhatok értük. Elvégre egy döntetlennel ők a továbbjutók, és erre az eddigiek alapján minden esélyük meg is volt.

Főleg, ha Akinfejev ezen a meccsen is szappanos kesztyűben védi az orosz kaput. (Oroszul legalábbis ezt a kifejezést használták a koreaiak ellen beszedett potyagól után, elég találóan.)

Ehelyett már a hatodik percben azt kellett néznem, hogy Alekszandr Kokorin a szép fejesgólja után hogyan hajt Andrej Arsavin egykori reklámszerződéseire. Ugyanis pont úgy örült a góljának, ahogyan a szebb napokat látott – elég költségesen elvált, a mostani válogatottból is kimaradt – ex-Arsenalos ex-csapatkapitány: pisszenésre emelve az ujját csitítja a közönséget. Ezzel a mozdulattal tudják mit reklámozott Arsavin? Hangszigetelő ablakokat.

Na, a hangszigetelésre a 60. perctől nagy szükségem lett volna: szomszéd szobában szunyókáló gyerek miatt nem tudtam felkiáltani, pedig Iszlam Szlimani egyenlítő gólja megérdemelte volna. Még akkor is, ha Akinfejev megint csúnyán benne volt a gólban.

Hangszigetelés híján az utolsó fél óra minden algériai támadását és védekezését suttogva végigkiabáltam, már ha lehet olyat csinálni.

45 másodperc, 30, 15, 5, igeeeeeen: a döntetlennel nyertek a piros-fehér-zöldek. Bizony, a szurkolók közül volt, aki magyarnak látszó trikolórt festett az arcára. Nem az arab-sumér-etruszk-föníciai-turáni-magyar rokonság miatt, hanem mert ezt egyszerűbb gyorsan felsminkelni, mint zöld-fehér alapra a vörös félholdat csillaggal.

És nekem, aki utoljára nyolc évesen láthattam vébén magyar csapatot, már csak ilyen piros-fehér-zöld öröm maradt.

Ja, Belgium a szokásos formáját hozta: a szükséges minimumot adta ki a győzelemhez, és az oroszok után a koreaiak ellen is egy-nullára nyert. Az egyetlen csapat, amelyiktől gólt kapott, az épp Algéria volt. Oroszország azzal vigasztalódhat, hogy már kint van a 2018-as vébén, hiszen ő lesz a házigazda. Hogy Fabio Capello vezényletével, az kétséges.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?