Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félperces gól? A háromban sincs!

2014.06.17. 08:17

Clint Dempsey már a 30. másodpercben előnyhöz juttatta az Egyesült Államokat a Ghána elleni meccsen, de ezzel a leggyorsabb vb-gólok örökrangsorában csak az ötödik helyen áll.

Az USA a hajrában is lőtt egyet, ezzel 2-1-re verte riválisát, amelyik négy éve a 16 között elbúcsúztatta.

Hakan Sükürnek a 2002-es vb bronzmeccsén 11 másodperc is elég volt az egyik rendező, Dél-Korea ellen. 3-2-re meg is nyerték a meccset.

A csehszlovák Masek sem vacakolt sokáig, a 16. másodpercben belőtte 1962-ben Mexikónak, de végül csapata 3-1-re kikapott.

1934-ben a német Lehnernek 25 másodperc kellett (3-2-re verték Ausztriát), Bryan Robson 1982-ben a franciák 3-1-es legyőzéséből vette ki a 27. másodpercben a részét.

Ezek után már Dempsey jön.

Egy perc alatt lőtt még gólt egyébként Albert Flórián 1962-ben, amikor a bolgárokat 6-1-re verte Magyarország. Ezzel a kilencedik leggyorsabb vb-gól fűződik az aranylabdás magyar nevéhez.