Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balotellit elhozni hiba volt, miatta buktunk

2014.06.25. 15:37

Kedden az Uruguay elleni vereséggel Olaszország is kiesett a világbajnokságról, de nem kellett sokáig várni, hogy körvonalazódni kezdjen, ki lehet a bűnbak a gyenge szereplés után.

Cesare Prandelli percekkel a kiesés után bejelentette, hogy lemond a szövetségi kapitányi posztról. „Az, hogy beválogattam Balotellit a keretbe, az én hibám. Ez volt a bukás egyik oka” - mondta az olasz, aki a világbajnokság előtt hosszabbította meg szerződését a 2016-os Eb végéig.

Mario Balotellit már a félidőben lecserélte Uruguay ellen, mert lényegében momentuma sem volt a mérkőzésen, pedig az olasz csapat elsősorban tőle várta volna a gólokat. Ám a Milan támadóját nem csak ő, hanem a társai is kikezdték, élükön Daniele De Rossival.

Több dolog is hatással volt az eredményeinkre, mint például a hőmérséklet vagy a bírók munkája, de nem szabad ezekbe kapaszkodnunk. Hamar el kell ezeket felejtenünk. Illetve ezt vissza is vonnám: emlékeznünk kell arra, mit rontottunk el és igazi férfiakként kell újrakezdenünk. Igazi férfiakra van szükségünk, nem Panini matricákra. Az ilyenek nincsenek hasznára a válogatottnak.

De Rossi ezzel Mario Balotelli egyik facebookos képére utalt, ahol az olasz válogatott minden játékosát saját magával helyettesítette a gyűjtögetős albumban. Ráadásul a 23 éves csatár Prandellit sem várta meg az öltözőben, a távozó szövetségi kapitány búcsúja alatt már a csapatbuszon ült. Így a csapatkapitányt, Andrea Pirlót sem várta meg, akit doppingvizsgálatra hívtak a mérkőzés után. A csapat többi tagja 2 órán át ült az öltözőben a válogatottól visszavonuló Pirlót várva, Balotelli rá sem volt kíváncsi.

Akárki is lesz Prandelli utódja - máris felröppent többek között Roberto Mancini neve -, komoly munka elé néz, mert nem csak Andrea Pirlót kell majd pótolni, aki már a vb előtt jelezte, hogy befejezi válogatott-pályafutását, hanem a kereten belül is rendet kell tennie. Balotelli vitathatatlanul az egyik legtehetségesebb olasz csatár, de ha ilyen hatással van a morálra, könnyen lehet, hogy nem kerül be a 2016-os Eb-re készülő keretbe ősztől.