Gyöngyi
4 °C
13 °C

Hazazavarták Ghána két sztárját a vb-ről

2014.06.26. 13:14

A ghánai válogatott két sztárja, Kevin-Prince Boateng és Sulley Muntari nem lesz ott csapattal a Portugália elleni utolsó, továbbjutásról döntő utolsó csoportmérkőzésen csütörtök este, a két játékos balhézott, ezért csütörtök reggel hazazavarták őket a csapat szállodájából. Boateng játszhatott volna, Muntari eltiltás miatt nem. 

A hírt a szövetségi kapitány Kwesi Appiah erősítette meg. A hírek szerint Boateng minősíthetetlen hangnemben alázta Appiah-t az egyik edzés után, annyira összevesztek, hogy majdnem összeverekedtek. A kapitány később a közös vacsoránál elsírta magát, és elhagyta a helyiséget. A ghánai szövetség közleménye szerint Boateng semmilyen megbánást nem tanúsított a balhé után. Több forrás is állítja, Appiah elvesztette az irányítást az öltözőben a módszerei miatt. 

A futballistákat határozatlan időre eltiltották a válogatottból. 

A német Sport Bildnek így elevenítette fel az esetet a Schalkéban futballozó Kevin Prince Boateng. "Egy labdáért küzdöttünk Muntarival jókedvűen, ami a kezére pattant. Mondtam neki, hogy kéz volt, erre ő ezt tagadta. Te bíró lettél, vagy mi van? - kérdeztem tőle. Ekkor jött oda hozzánk Appiah, és kérdezte min nevetgélünk, majd bezavart az öltözőbe. Pár perc múlva az öltözőben megkérdeztem tőle mi a baja velem, mire megsértett, és elküldött a picsába. Én most elutazom, de a társaimnak szurkolok, hogy verjék meg Portugáliát és jussanak tovább.”

Muntari a válogatott menedzsmentjének egyik tagját, Moses Parkert arcon ütötte egy vitában kedden, a játékosok elmaradt prémiuma miatt vesztek össze. 

A ghánai csapat szerdán sztrájkkal fenyegetett, mert nem kapták meg a vb-szereplésért járó prémiumot, a ghánai elnök közbenjárására végül szerda éjjel érkezett meg a pénz repülővel. Fejenként 75-100 ezer dollárt kaptak a futballisták, lehetett látni olyan fotót, amin az egyik ghánai kerettag megcsókolja a pénzköteget az átadás után. 

Ghána első meccsén kikapott az Egyesült Államoktól, a másodikon pedig 2-2-t játszott Németországgal. Portugáliát mindenképp verniük kell a nyolcaddöntőért, és még arra is szükségük lenne, hogy az amerikaiak kikapjanak.