Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazazavarták Ghána két sztárját a vb-ről

2014.06.26. 13:14

A ghánai válogatott két sztárja, Kevin-Prince Boateng és Sulley Muntari nem lesz ott csapattal a Portugália elleni utolsó, továbbjutásról döntő utolsó csoportmérkőzésen csütörtök este, a két játékos balhézott, ezért csütörtök reggel hazazavarták őket a csapat szállodájából. Boateng játszhatott volna, Muntari eltiltás miatt nem. 

A hírt a szövetségi kapitány Kwesi Appiah erősítette meg. A hírek szerint Boateng minősíthetetlen hangnemben alázta Appiah-t az egyik edzés után, annyira összevesztek, hogy majdnem összeverekedtek. A kapitány később a közös vacsoránál elsírta magát, és elhagyta a helyiséget. A ghánai szövetség közleménye szerint Boateng semmilyen megbánást nem tanúsított a balhé után. Több forrás is állítja, Appiah elvesztette az irányítást az öltözőben a módszerei miatt. 

A futballistákat határozatlan időre eltiltották a válogatottból. 

A német Sport Bildnek így elevenítette fel az esetet a Schalkéban futballozó Kevin Prince Boateng. "Egy labdáért küzdöttünk Muntarival jókedvűen, ami a kezére pattant. Mondtam neki, hogy kéz volt, erre ő ezt tagadta. Te bíró lettél, vagy mi van? - kérdeztem tőle. Ekkor jött oda hozzánk Appiah, és kérdezte min nevetgélünk, majd bezavart az öltözőbe. Pár perc múlva az öltözőben megkérdeztem tőle mi a baja velem, mire megsértett, és elküldött a picsába. Én most elutazom, de a társaimnak szurkolok, hogy verjék meg Portugáliát és jussanak tovább.”

Muntari a válogatott menedzsmentjének egyik tagját, Moses Parkert arcon ütötte egy vitában kedden, a játékosok elmaradt prémiuma miatt vesztek össze. 

A ghánai csapat szerdán sztrájkkal fenyegetett, mert nem kapták meg a vb-szereplésért járó prémiumot, a ghánai elnök közbenjárására végül szerda éjjel érkezett meg a pénz repülővel. Fejenként 75-100 ezer dollárt kaptak a futballisták, lehetett látni olyan fotót, amin az egyik ghánai kerettag megcsókolja a pénzköteget az átadás után. 

Ghána első meccsén kikapott az Egyesült Államoktól, a másodikon pedig 2-2-t játszott Németországgal. Portugáliát mindenképp verniük kell a nyolcaddöntőért, és még arra is szükségük lenne, hogy az amerikaiak kikapjanak.