Olivér
4 °C
8 °C

Német kapitány: Brutálisan frusztrált és csalódott vagyok

2018.06.27. 19:09

A világbajnoki címvédő Németország már a csoportjából sem jutott tovább, az F csoport leggyengébbjétől, Dél-Koreától is kikapott, és ezzel az utolsó lett. Joachim Löw szövetségi kapitány értékelt.

„Óriási volt a csalódottság, halotti csend állt be, alig valaki tudott megszólalni. El kell fogadnunk ezt az eredményt, és gratulálni kell az ellenfeleinknek, a svédeknek és a mexikóiaknak. Nehéz megmagyarázni a történteket. Nem érdemeltük meg a továbbjutást, de nem tudom ezért hibáztatni a csapatot. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre" – kezdte Löw az értékelést.

A kapitány a könnyedséget is hiányolta a csapatából, nem tudtak olyan váratlan dolgokat húzni, mint amire korábban képesek voltak. „Valahogy begörcsöltünk, nem játszottunk dinamikusan, nem tudtuk az ellenfelet hibákra kényszeríteni.”

Löw arról beszélt, hogy megvolt a tervük, de nem tudták végrehajtani. Azt mondta, nehéz megismételni a korábbi sikereket, pedig a felkészülésük jól sikerült. Úgy érezte, hogy a svédek elleni meccs után már egyben volt a csapata, koncentráltak voltak. Ezt érezte a mai meccs előtt is. Néhány kényszerű cserét is kellett tennie Rudy sérülése és Boateng eltiltása miatt, ezekért azonban vállalja a felelősséget.

„Azt hiszem, az egész német futball, mi mindannyian veszítettünk. A csapat 2006 óta mindig a legjobb négy között vagy a döntőben volt. Ez most nem sikerült, ezért bocsánatot kell kérnünk."

„Én vagyok az első, aki kérdéseket teszek fel magamnak, hogy mi volt a hiba. Erre aludnom kell egyet, még nagyon közel vagyunk a meccshez. Brutálisan frusztrált és csalódott vagyok. Én viselem a felelősséget a csapatért" – mondta.

Löwöt a jövőjéről is kérdezték, de egyelőre nem mondott semmit arról, hogy fontolgatja-e a lemondását. A német szövetség még a meccs előtt azt közölte, egy vereség esetén is maradhat a kapitány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?