Aliz
6 °C
14 °C

Januzaj becsavarta, hibátlanul ment tovább Belgium

2018-06-28T195857Z 1759019326 RC14A1DD1EE0 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
2018.06.28. 22:13

Amikor kézhez vették a sorsolást a belgák és az angolok, nagyjából sejtették, hogy egymás ellen fogják eldönteni a csoportelsőséget. Két órával a meccs előtt pedig már azt is tudják, a győztes megkapja Japánt a nyolcaddöntőben, míg a vesztes Kolumbiával meccsel a 16 között, utána viszont nem kerülhet össze a brazilokkal.

Sok találgatás volt a meccsről, mennyire veszik komolyan, a kezdők kihirdetése után nyilvánvaló lett, hogy mindkét csapat a kapusát és egy védőjét tartotta bent a csapatban az előző meccshez képest, 9 helyen változtatott a két kapitány.

Ehhez képest nem teljesen kilátástalan játékkal múlt el az első 45 perc, bár erősen a barátságos meccsek tempóját idézte.

Tielemansnak rögtön az elején volt egy veszélyes lövése. A 10. percben a Stoke kapusán is túljutott a labda egy kavarodás után, de a gólvonalon nem ment át, mert Cahill kivágta a kellő pillanatban.

Az első félidőben igazán számottevő helyzet már nem alakult ki, még visszafogottabban hajtottak a csapatok, a nézők annál nagyobb füttykoncerttel küldték az öltözőbe a csapatokat.

Lehet, hogy ettől ébredtek fel a belgák, mindenesetre Adnan Januzaj belőtte élete egyik legszebb gólját az 51. percben. Egy gyors csellel lövőhelyzetet teremtett magának, amikor pedig már volt területe, a hosszú felsőbe csavart.

A 66. percben maradt ki a legnagyobb angol egyenlítési lehetőség, Rashford kapott nagyszerű indítást, Courtois mellett ellőtte, de a kapufa mellett is.

A csatárnak volt még egy kisebb esélye, egyszer Fellaininek a saját kapujánál kellett mentenie.

A másik kapunál is a Manchester középpályása volt főszereplő, közel állt a gólhoz, de az oldalhálóban landolt a labdája. Mertens is belőhette volna a másodikat, Pickford azonban résen volt.

Belgium a négy évvel ezelőtti világbajnoksághoz hasonlóan ezúttal is pontveszteség nélkül hozta a csoportját. Kilenc gólt lőtt három meccs alatt Roberto Martinez csapata, egyetlen más válogatottnak sem jött össze ennyi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?