Olivér
4 °C
8 °C

Korea nem tudta, hogy ha nyer, se jut tovább?

2018.06.28. 08:07

Egészen a lefújásig azt hitték a koreai játékosok, hogy továbbjutottak a csoportból, nyilatkozta Cso Hjunvo, a válogatott kapusa a The 42 szerint.

Dél-Korea óriási meglepetésre a meccs végén lőtt két gólt, megverte és kiejtette Németországot, és a svédektől csúnya vereséget szenvedő Mexikó továbbjutását segítette.

Dél-Korea az egész meccsen hősiesen küzdött, hajtott, a gyengén játszó és peches németek pedig nem találtak fogást rajtuk. A 92. percig 0-0-ra állt a meccs, azzal is mindkét csapat kiesett volna a csoportból, de aztán jött Kim Jungvon videóbíróval megadott gólja, és a koreai játékosok szabályosan megőrültek a pályán. Alig öt perc múlva belőtték a második gólt is, Szon találatának megint úgy örültek, mintha vb-t nyertek volna.

Ami azért nem teljesen érthető, hiszen a svédek közel húsz perce 3-0-ra vezettek Mexikó ellen, ami egyértelművé tette, hogy Dél-Korea biztosan nem megy tovább.

Több koreai játékos is sírva fakadt a lefújás után, a földre rogytak, akkor viszont már nem volt akkora örömködés, csak olyan normális, mint akik megnyertek egy vb-meccset.

Cso Hjonvun kapus ennek ellenére állítja: az egész csapat csak azután értesült a svéd–mexikói eredményéről, hogy véget ért a saját meccsük, ezért omlott össze és sírt több koreai is a pályán.

(Miközben a németek körülöttük derékra tett kézzel realizálták, mekkorát égtek Oroszországban.)

A lefújás után a koreaiak összeálltak egy győzelmi körre
A lefújás után a koreaiak összeálltak egy győzelmi körre

Cso Hjonvun arról is beszélt, hogy egész karrierje során nem védett ennyire hibátlanul, minden német próbálkozás elakadt benne.

Dél-Koreát vigasztalhatja, hogy a miattuk továbbjutó Mexikó szurkolói azóta teljesen megőrülnek értük, Oroszországban például több tucat drukker a vállán cipelve ünnepelt egy random koreai férfit, miközben Mexikóvárosban a dél-koreai nagykövetség előtt is örömünnep zajlott. Az ázsiai csapatnak köszönhetően még egy 3-0-s vereséggel is továbbment a csapatuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?