Olivér
5 °C
8 °C

A válogatottsági rekorder nyitja a visszavonuló argentinok sorát

2018.06.30. 19:02

Az oroszországi világbajnokságra nevezett argentin keret második legidősebb játékosa, a 34 éves Javier Mascherano a franciák elleni 4-3-ra elvesztett nyolcaddöntő után azonnal lemondta a válogatottságot.

Ennek a történetnek itt a vége. Mindent beleadtunk az utolsó pillanatig. Most már csak az argentin válogatott egyik szurkolója vagyok. Remélhetőleg a fiatalabb srácok nagyobb sikereket tudnak elérni

nyilatkozta a vb-kiesés után.

Ezzel ő nyitja a sort a vb után visszavonuló argentinoknál – a nemzeti csapatban 2003-ban bemutatkozó Mascherano válogatottsági rekorderként, 147 argentin meccs után vonul vissza, ezeken három gólja volt. 2014-ben vb-ezüstérmes lett a csapattal, 2004-ben, 2007-ben, 2015-ben és 2016-ban is második lett a válogatottal a Copa Américán, nyert viszont velük két olimpiai aranyat, Athénban és Pekingben is ott volt a győztes csapatban.

Mascherano nem sokáig maradt az egyetlen argentin, aki már nem várja meg a 2019-es Copa Américát, nem sokkal utána a 32 éves Lucas Biglia is lemondta a válogatottságot.

A nagy kérdés persze, hogy a válogatottságot egyszer már lemondó Lionel Messi marad-e a csapat mellett. A 2022-es vb idején már 35 éves lesz, az már messze lehet neki, de ha nyerne egy Copát, hogy a 2008-as olimpiai arany és a 2005-ös U20-as vb-cím mellett a felnőttekkel is legyen egy aranya, még egy évet simán maradhat a válogatottnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?