Olivér
4 °C
8 °C

Szabotázzsal vádolják az angolok a Skót Nemzeti Pártot

2018.07.04. 17:41 Módosítva: 2018-07-04 17:43:49

Szánalmas performansznak nevezte egy brit konzervatív politikus kedden azt, hogy a Skót Nemzeti Párt (SNP) miatt öt szavazásra került sor kedd este, éppen akkor, amikor az Anglia-Kolumbia meccs is volt, így a képviselők és a parlament dolgozói is lemaradtak a meccs nagy részéről – írja a BBC.

Az egész konfliktus abból ered, hogy a közpénz elköltésére vonatkozó beadványokról csak helyi idő szerint este 7 óra után lehet szavazni, az angolok meccse pedig egészen véletlenül éppen este 7-kor kezdődött, így meccsnézés helyett 66 percen keresztül szavaztak a képviselők az alsóházban.

A skót képviselők ráadásul állítólag szándékosan lassan is szavaztak, Ian Blackford, a párt egyik képviselője ugyanakkor azt mondta, nem ők, hanem a miniszterek állították össze a keddi menetrendet, az SNP számára pedig ezek a szavazások teremtettek lehetőséget arra, hogy felszólaljanak a folyamatos megszorítások ellen.

Ennek ellenére a konzervatívok egyik képviselője odáig ment, hogy ügyrendi kérdésben érdeklődött afelől, hogy vajon a skótok akkor is ilyen aktívak lennének-e, ha az ő csapatuk játszana fontos meccset a vb-n.

Értékelem az ügyrendi kérdést, ami bár a szavazáshoz kapcsolódik, valójában nem ügyrendi kérdés. Én csak abban reménykedem, hogy egy napon majd Skócia is játszik fontos meccset.

– érkezett rá a válasz a Képviselőház skót származású konzervatív alelnökétől, ami lehet, még nevetségesebbé tette az egész helyzetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?