Futball-vb 2022 Futball-vb 2022

Koreai Köztársaság Koreai Köztársaság

Az ázsiai kontinens legerősebb csapata is a H-csoportba került. Dél-Korea számára nem idegen a világbajnoki szereplés, olyannyira nem, hogy sorozatban már tizedik világbajnokságukra készülhetnek. Legnagyobb sikerük egyértelműen a 2002-es hazai rendezésű világbajnokságon elért negyedik helyük volt.

Kiváló, topligákban játszó labdarúgókból áll a jelenlegi dél-koreai válogatott , ami minden nemzetre veszélyt jelenthet a katari világeseményen. A csapat kulcsjátékosa a Tottenham támadója, Szon Hung Min, akinek részvétele arcsérülése miatt egy ideig kérdéses volt, de végül ott lehet Katarban és segítheti nemzetét. Rajta kívül míg fontos szerepet tölt be Sallai Roland csapattársa, a Freiburgban játszó Csong Vu Jong, míg a védelemben a Napoli kezdővédője, Kim Min Dzse hozhat stabilitást.

A világranglistán 28. helyen jegyzett válogatott szövetségi kapitánya 2018 augusztusa óta az a Paolo Bento, aki korábban a portugál válogatottat is irányította hosszú évekig. Az 53 éves szakember a 4–3–3-as felállást favorizálja, ennek megfelelően így alakulhat az ázsiai csapat kezdő tizenegye a tornán:

KIM SZUN KJU – KIM MOON HVAN, KIM MIN DZSE, KIM JUNG KVON, JOON CSON KJU – HVANG IN BOM, LEE DZSE SZUN, SZON MIN GJU – HVANG I DZSO, CSONG VU JONG, SZON HUNG MIN.

A dél-koreai csapat Uruguay ellen nyitja a tornát, majd Ghána ellen játszik, végül a portugálokkal csap össze. Egy jobb teljesítménnyel akár a továbbjutásról is álmodhatnak Szonék.