Futball-vb 2022 Futball-vb 2022

Uruguay Uruguay

A H-csoport második legnagyobb játékerejét képvisel Uruguay papíron, legalábbis ami a játékoskeretet illeti. A dél-amerikai csapatot is egytől-egyig kiváló, világklasszis játékosok alkotják, de náluk is lesz egy olyan ikonikus játékos, aki utolsó világeseményére készül. Név szerint Luis Suárez, többek között a Barcelona és a Liverpool korábbi támadója még egyszer utoljára nemzete élére áll, hogy emlékezetes teljesítményt nyújtsanak Katarban.

Erre pedig minden esélye meglesz annak az uruguayi válogatottnak, ami jelentősebb világbajnoki sikereit 1930, és 1950-ben érte el, mikor megnyerte a világbajnokságot. Azóta legemlékezetesebb pillanatai egyike volt a 2010-es torna, mikor egészen az elődöntőig jutottak Diego Forlánék, de ott Hollandia megálljt parancsolt nekik.

Ami az utazókeretet illeti, már koránt sem Suárez a kulcsjátékosa a csapatnak, inkább a Liverpool támadóját, Darwin Nunezt, és a világ jelenleg egyik legjobb középpályását, Federico Valverdét kell kiemelnük a nemzeti együttesből. Rajtuk kívül meghatározó játékosai lehetnek a csapatnak a kapus Fernando Muslera, a védelemből José María Giménez, vagy a Tottenham középpályása, Rodrigo Bentancur. Helyet kapott továbbá a keretben a három hónapja sérüléssel bajlódó Ronald Araújo, és a veterán Edinson Cavani is.

Diego Alonso szövetségi kapitány várható kezdőcsapata 4–4–2-es formációban a következőképpen alakulhat:

MUSLERA – VARELA, CACERES, GIMÉNEZ, OLIVERA – VECINO, VALVERDE, BENTANCUR, CANOBBIO – NUNEZ, SUAREZ.

Az uruguayi válogatott Dél-Korea ellen kezdi a világbajnoki szereplést, majd Portugália ellen lép pályára a csoportrangadón, végül Ghána ellen zárja a csoportkört. Ebből a kvartettből a továbbjutás alapelvárás Suarezéknek.