Ágnes
-1 °C
2 °C

Kolumbiai panasz a FIFA-hoz, az uruguay-argentin vb-selejtező miatt

MTI
2001.11.22. 12:26
Alvaro Fina, a Kolumbiai Labdarúgó Szövetség elnöke panasszal fordult a FIFA-hoz, mert az egy héttel ezelőtti Uruguay-Argentína világbajnoki selejtezőn több furcsaságot vélt felfedezni.
Ezek közül az egyik, hogy a továbbjutás szempontjából kiemelten fontos összecsapások az eredeti tervektől eltérően nem azonos időben kezdődtek: Montevideóban (Uruguay) például 10 perccel később indult a játék, mint Asuncionban a Paraguay-Kolumbia összecsapáson.
Az uruguayiak 1-1-re végeztek a már biztos vb-résztvevő argentinokkal, s ez azt jelentette, hogy ők szerezték meg a dél-amerikai zóna ötödik, pótselejtezős lehetőséget jelentő helyét, míg a kolumbiaiak minden reményüket elveszítették, noha idegenben nyertek 4-0-ra. (Paraguay is már korábban kvalifikálta magát a 2002-es koreai-japán vb-re.)
Fina sportszerűtlennek tartja azt is, hogy néhány argentin játékos a mérkőzés után azt mondta: éppen annyi pontot ajándékoztak az uruguayiaknak, amennyi elég volt ahhoz, hogy Kolumbia biztosan lemaradjon a világbajnokságról. A két riválisnak egyformán 27-27 pontja volt, Uruguay eggyel(!) jobb gólkülönbsége döntött köztük