Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Csak fedett stadionokban rendezhetnek meccset a 2008-as futball Eb-n

MTI
2001.12.13. 18:10
Huszár István, a Magyar Labdarúgó Szövetség nemzetközi osztályának vezetője szerint nem változtak jelentősen a 2008-as Európa-bajnokság rendezési feltételei a négy évvel korábbihoz képest. A leglényegesebb különbség: hat és fél év múlva már kizárólag teljesen fedett lelátójú stadionokban lehet Eb-meccseket játszani.
- A 2004-es kontinensbajnokságon még elég a nézőtér kétharmada fölé tetőt emelni - mondta Huszár az MTI-nek. - Ez a módosítás azonban nem ért minket váratlanul.
A rendezési szándékot 2002. február 28-ig erősítheti meg minden kandidáló, a végleges pályázat beadási határideje: május 31. Az UEFA szemlebizottságának látogatására szeptemberben, vagy októberben kerül sor, a döntést decemberben hozzák meg.
Magyarországnak hat vetélytárssal kell számolnia: Oroszország és Skócia "egyéni" induló (a skótok sikere esetén Írország "besegíthet"), Ausztria Svájccal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, Görögország Törökországgal, míg az északi országok közül Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország reménykedik a közös házigazdaságban.