Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Új szövetségi kapitány Ukrajnában és Szlovákiában

MTI
2001.12.14. 16:31
Az Ukrán Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága Leonyid Burjakot jelölte szövetségi kapitánynak. A döntést a szövetség szombati kongresszusának is jóvá kell hagynia.

Hrihorij Szurkisz, a szövetség elnöke bejelentette, hogy Burjakkal a 2004-es portugáliai Eb selejtezőinek idejére írják alá a szerződést, amelyet sikeres működése esetén további két évre meghosszabbíthatnak.

Leonyid Burjak 1953-ban született, a Dinamo Kijev és az egykori szovjet válogatott játékosa volt. Az elmúlt öt évben - Szabó József, majd Valerij Lobanovszkij szövetségi kapitánysága idején - a válogatott edzőjeként dolgozott.

Ukrajna mellett Szlovákiában is új kapitány irányítja a nemzeti tizenegy munkáját, ugyanis a Szlovák Labdarúgó Szövetség Ladislav Jurkemiket nevezte ki szövetségi kapitánnyá. A 48 éves edző Jozef Adamecet váltja, akinek novemberben járt le a szerződése, ő az 1993-ban függetlenné vált ország ötödik szakvezetője.

Jurkemik tagja volt az 1976-os Európa-bajnok csehszlovák válogatottnak, amely a döntőben Németországot győzte le (büntetőkkel 5-3), majd négy évvel később az Eb-bronzérmes csapatban is játszott.