József, Bánk
-6 °C
0 °C

Figot érdekli Anglia

MTI
2003.01.06. 11:09
- Nagyon izgalmas a brit futball egésze, így nem is említenék olyan klubot, amely az első helyen szerepel a kívánságlistámon. Hatalmas vonzerőt jelent számomra a Premier League - mondta a Real Madrid portugál sztárja, aki már többször kijelentette: Angliában akarja befejezni sikerekben és elismerésekben roppant gazdag karrierjét.

Jelenlegi munkaadója 10 millió fontban állapította meg a nemrég még a világ legdrágább futballistájaként is ünnepelt jobbszélső "kikiáltási árát". A legfrissebb jelentések szerint a Manchester United és a Newcastle United is szívesen megvásárolná, s egyiknek sem jelentene gondot a csillagászatinak közel sem nevezhető összeg kifizetése. A 30 éves klasszist 2000. július 24-én akkor világcsúcsnak számító 56.1 millió dollárért szerződtette a Real Madrid a nagy rivális FC Barcelonától.

- Két és fél évvel ezelőtt már volt ajánlatom Angliából, s Olaszországból is, de akkor még Spanyolországban szerettem volna maradni. Ezt a bajnokságot ismerem a legjobban, a közönség is fantasztikus és nagyok a kihívások. Most azonban már szóba jöhet Anglia, Olaszország viszont változatlanul nem csábít. Az ottani futball ugyanis egyáltalán nem nyűgöz le.