Botond, Mózes
EUR 385,86 Ft
USD 370,43 Ft
12 °C
29 °C

Börtönbüntetés vár az Atletico Madrid elnökére

MTI
2003.02.14. 18:16
Csalás és hűtlen kezelés miatt három és fél éves börtönbüntetéssel, valamint 16 millió eurós pénzbírsággal sújtotta Jesus Gilt, az Atletico Madrid labdarúgócsapatának elnökét a spanyol bíróság.

Gilnek egyelőre nem kell rács mögé vonulnia, mert fellebbezhet a legfelsőbb bírósághoz, s annak döntéséig szabadlábon védekezhet. A 68 éves sportvezetőt tavaly áprilisban sikkasztás vádjával tartóztatták le, de egy hét után, 700 ezer eurós óvadék fejében kiengedték. Gil ellen az volt a vád, hogy polgármesteri ténykedése alatt Marbella város kasszájából 27 millió eurót magáncélokra használt fel. Ezzel együtt vizsgálták az Atletico kft.-vé alakulása során tapasztalt szabálytalanságokat is.

Az ügyben a híres-hírhedt sportvezető fiát, Miguel Angelt másfél, a klubigazgató Enrique Cerezót egy év börtönre ítélték.

Jesus Gil korábban már kétszer került rács mögé: 1969-ben 58-an haltak meg, amikor összedőlt egy, a tulajdonában lévő épület, s emiatt 18 hónapot töltött börtönben. Másodszor 3 éve egy szponzori szerződés kapcsán derült fény szabálytalanságokra, akkor egy héttel később, ugyancsak óvadék befizetése után szabadult.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek