Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Beckham a Brit Birodalom Tisztje lett

MTI
2003.06.14. 16:51
II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Tisztjévé nevezte ki David Beckhamet, a Manchester United futballsztárját, és a Brit Birodalom Parancsnokává Colin Jackson futófenomént.
A labdarúgó-válogatott 28 éves csapatkapitánya - aki ezentúl a neve után írhatja a kitüntetés rövidítését (OBE) - hallatlan népszerűségével és példamutató életmódjával szolgált rá a címre: gondosan neveli két kisfiát, nem iszik, nem dohányzik, és nem szerepel a botránykrónikákban.
- Beckham a pályán és azon kívül is kiváló követe hazájának - jelentette ki Tony Blair miniszterelnök szóvivője a királynő születésnapján rendezett díjátadó ünnepségen.
Az OBE egyébként feljogosítja viselőjét arra a kiváltságra, hogy házasodhat, illetve kereszteltetheti gyermekét a világhírű londoni Szent Pál székesegyházban.
Még magasabb kitüntetésben részesült Colin Jackson, a márciusban visszavonult futócsillag. A 36 éves világ- és Európa-bajnok atléta - aki világcsúcstartó 110 és 60 gáton - a CBE címmel gazdagodott, 18 éves pályafutásának elismeréseként.