Auguszta
-3 °C
2 °C

Ősztől másodosztályú lesz a Vasas

MTI
2003.07.03. 20:14
Markovits László csütörtökön megegyezett Szieben Lászlóval, így elhárult az akadály a Vasas másodosztályú indulása elől. A klubelnök és a Magyar Labdarúgó Liga igazgatója arról állapodott meg, hogy az együttest működtető kft. 50 millió forintos tartozását 2005. december 31-ig rendezi.
- Természetesen még a nevezés más feltételeinek is eleget kell tennünk, de a mai utolsó egyeztetés után már nincs ok a kérelmünk elutasítására - mondta Markovits László az MTI-nek.
Az NB I-ből tavaly kiesett Vasast április 2-án a Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága kizárta az NB I/B-ből, az angyalföldi klub a következő idényben csak az ötödosztályban, azaz a BLSZ I-ben szerepelhetett volna. Az MLL március 4-én határozott arról, hogy az akkor súlyos anyagi gondokkal küzdő egyesület addig nem játszhat a tavaszi szezonban, amíg nem tesz eleget a gazdasági követelményeknek. A szabályok szerint amennyiben négy találkozón nem áll ki a csapat, visszaminősítik a Budapest-bajnokságba, s az angyalföldieknél ez megtörtént.
Most a Kecskemét indulási jogának megszerzésével "juthat vissza" a második osztályba a hatszoros élvonalbeli bajnok együttes. A csapat edzője a korábbi győri tréner, Tamási Zsolt.
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft