Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Nike bepereli a FIFA-t

MTI
2003.09.25. 14:15
Az egyik legnagyobb sportszergyártó cég, a Nike beperli a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), mert az megtiltotta számára, hogy az Egyesült Államokban zajló női labdarúgó-világbajnoksággal reklámozza termékeit.

Az amerikai vállalat a címvédő hazai válogatottat szerette volna a vb nevének felhasználásával támogatni, amihez úgy véli, minden joga megvan.

A FIFA szerint az általa szervezett eseményt csak a hivatalos szponzoroknak áll módjukban promóciós célokra használni, s mivel a Nike nem tartozik ezek közé, így döntésük minden szempontból jogszerű.

A szövetség szeptember 11-én küldött levelet a sportszergyártó Oregon állambeli központjába, amelyben kifejtette: ha engedélyezné a reklámot, úgy az emberekben az a tévhit alakulna ki, hogy a Nike támogatja a vb-t, ami nem tükrözi a valóságot. A korábbi hasonló helyzetekben a bíróság mindig a FIFA-nak adott igazat.