Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Enyhítették a bundaváddal gyanúsított Hamar büntetését

Index
2003.09.30. 10:04
A Magyar Labdarúgó Liga a Kispest egykori válogatott játékosát, Hamar Istvánt még júniusban vétkesnek találta a május 15-én kirobbant bundaügyben. A Liga szerint "jogellenesen akarta befolyásolni" a Videoton elleni meccs eredményét, ezért egy évig nem léphet pályára. A megkeresett fehérvári játékosok félrevezetés miatt kaptak eltiltást.

A Nemzeti Sport értesülései szerint Pompert 2004. február 20-ig, Tóthot 2003 augusztus 20-ig, míg Némedit 2003. július 20-ig a mérkőzésektől eltiltotta. A botrány azután robbant ki, hogy a Videoton futballistái még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy telefonon az eredmény befolyásolására kérték őket.

Az elmúlt héten azonban a fellebbviteli bizottság a 299-A/2003. számú fegyelmi határozatot részben megváltoztatta, és Hamar István büntetését tíz hónapra csökkentette, a csatár kényszerpihenője így 2004. március 15. napjáig tart. A többi eljárás alá vont futballista fegyelmi büntetését fenntartotta a testület. Hamar jelenleg egyedül edz, de tavasszal szeretne visszatérni egykori sikerei színhelyére, Kispestre.

A jelenleg Görögországban szereplő Tóth Norbert ügyvédje azonban jogi lépésekre készül, mert véleménye szerint védence játékjogának felfüggesztése miatt egy ígéretes szerződéstől esett el, és ezzel jelentős érdeksérelem érte, így nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a későbbiekben kártérítési igénnyel lépnek fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?