Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Beckenbauer az aranygól ellen

MTI
2003.10.16. 10:56
A 2006-os labdarúgó-világbajnokság szervező bizottságának elnöke, Franz Beckenbauer szerint az aranygól a legnagyobb butaság, amit valaha kitaláltak a futballban.

A Császár példaként az 1970-es mexikói vb elődöntőjében lejátszott olasz-német (4-3) mérkőzést említette. "Az évszázad egyik legjobb találkozója volt, hiszen öt gól esett a hosszabbításban, amelyet az aranygól megakadályozott volna".

A német legenda véleménye több okból is érdekes, mivel a sporttörténelem első ilyen találatával - Oliver Bierhoff szerezte - Németország megnyerte az 1996-os Európa-bajnokságot, illetve a vasárnap befejeződött női vb-n szintén a németek diadalmaskodtak aranygóllal.

"Néztem a tv-ben a meccset, s a ráadásban rúgott gól után éppen arra lettem volna kíváncsi, hogy a svédek mire képesek a hátralévő időben. Ezzel a szabállyal a legdrámaibb pillanatoktól fosztják meg a szurkolókat" - mondta a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauer.

Az európai szövetség a klubok támogatásával februárban úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligájában és a jövő évi portugáliai Eb-n az ezüstgól veszi át az aranygól szerepét.