Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Eltiltották a Fradi kupameccsének játékvezetőjét

MTI
2003.11.05. 09:13
A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) március 15-ig eltiltotta Ivan Dobrinov játékvezetőt, mert többször súlyosan tévedett egy bajnoki mérkőzésen. Dobrinov az október 24-ei Szlavia Szófia-Levszki Szófia fővárosi rangadón hibát-hibára halmozott: előbb nem adott meg egy teljesen szabályos gólt a hazaiaknak, majd később "elmulasztott" kiállítani több vendégjátékost.

Az országban oly gyakoriak a hasonló a bírói műhibák, hogy a Levszki Szófia a CSZKA Szófia elleni derbire már külföldről kért sípmestert. Atanasz Uzonov, a játékvezetői testület elnöke elmondta, hogy valószínűleg több bíró is hasonló eltiltásra számíthat, hiszen nem ez volt az egyetlen ilyen eset a bajnokságban.

Dobrinov neve a Ferencváros szurkolóinak is bevésődhetett az emlékezetébe, hiszen ő vezette a magyar csapat október 15-ei UEFA Kupa-találkozóját Koppenhágában. A vendégek 1-0-ra vezettek, amikor a játékvezető a rendes játékidő hosszabbításában megadott egy vitatható 11-est az FC Köbenhavnnak. A házigazdák értékesítették a büntetőt, ezzel kiharcolták a ráadást, majd a 11-es párbajt követően végül ők kerültek a 2. fordulóba.