Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A Roma cáfolja az orosz kapcsolatot

MTI
2004.02.26. 13:19
Az AS Roma cáfolta, hogy Franco Sensi elnök tárgyalna a Nafta Moszkva nevű olajipari mamutvállalattal a labdarúgóklub eladásáról. A bejelentés azért érdekes, mert éppen Sensi erősítette meg azt a korábbi sajtóértesülést a Gazzetta dello Sportnak, mely szerint egy orosz céggel folytat megbeszéléseket a fővárosi egyesület értékesítéséről:

"Igaz a hír, folynak az egyeztetések, de a döntés várhatóan nem a közeljövőben születik meg" - nyilatkozta kedden a sportnapilapnak a fővárosiak irányítója.

Ha az üzlet létrejönne, első alkalommal kerülne külföldi kézbe egy patinás olasz klub. A lap úgy tudja, hogy a Nafta Moszkva 400 millió eurót ajánlott az anyagi gondokkal küzdő, lapértesülések szerint 250 millió eurós adósságot felhalmozó egyesületért, amely jelenleg pedig a második helyen áll a Serie A-ban.

Ha a cég valóban megszerzi a többségi tulajdonjogot, az AS Roma a második olyan európai elitcsapat lesz, amely orosz üzleti körök befolyása alá kerül. Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea-t nyáron vásárolta meg a multimilliárdos Roman Abramovics, aki londoni ténykedése részeként 121 millió fontot költött új játékosokra.