Szabolcs
20 °C
35 °C

Edzés közben halt meg egy 18 éves kínai futballista

MTI
2004.03.10. 19:43
Edzés közben az életét vesztette egy kínai labdarúgó Szingapúrban. A 18 esztendős Csiang Tao (Jiang Tao), aki a SinChi együttesében szerepelt, a rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, mi okozhatta a tragédiát.
A fiatalember már a hatodik futballista, aki az idén a pályán vesztette életét.
Fehér Miklós, a magyar válogatott és a portugál Benfica 24 éves támadója január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni mérkőzés hosszabbításában összeesett a pályán, majd a kórházba szállítást követően meghalt.
Február 21-én a lipcsei körzeti bajnokságban, a Thallwitz-Mockrehnaer mérkőzésen a 43 éves hátvéd, Frank Albrecht szívroham következtében összeesett, és elhunyt.
Február 29-én a Comunicaciones elleni bajnokin egy ütközést követően a gyepen maradt, majd a kórházban elhunyt Danny Ortiz, a guatemalai Municipal 28 éves válogatott kapusa.
Az ukrán élvonalbeli Arszenal Kijevnél két hónapon belül ketten haltak meg: március 1-jén a junior együttes 17 éves játékosa, Andrij Pavicski összeesett, s bár azonnal kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni. Január 7-én a gárda edzőközpontjában találták holtan a grúz válogatott csatárt, Salva Apkazavát. A 23 éves futballista halálát tüdőtágulás (légdaganat) okozta.