Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Rekordbírságot kapott a Steaua elnöke

MTI
2004.04.05. 20:11
A bíróság 350 millió lejes (körülbelül 2,1 millió forint) bírsággal sújtotta a Steaua Bucuresti tulajdonosát, Gigi Becalit, aki meg nem alapozott korrupciós vádakkal illette a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.
A fővárosi klub főnökének emellett erkölcsi károkozás miatt 250 milliót kell fizetnie a nemzeti csapatot irányító Anghel Iordanescunak. A teljes összeg az utóbbi 14 évet figyelembe véve rekordnak számít az országban ebben a "kategóriában".
A nagy port kavaró botrány tavaly ősszel robbant ki, miután Becali és a Steaua ügyvezető elnöke, Mihai Stoica több ízben is kijelentette a sajtónak: a szövetségi kapitány több játékost is csúszópénz fejében szerepeltet a válogatottban. Becaliék szerint az általuk meg nem nevezett játékosok képességei nem érik el a válogatotthoz szükséges szintet, csak klubjuk akar hasznot húzni belőlük. A nemzetközi szereplés révén ugyanis növekszik e játékosok átigazolási értéke.
Becali és Iordanescu később látványosan kibékült egymással, a per azonban folytatódott. A Steaua tulajdonosa már jelezte: fellebbez az ítélet ellen.