Litmanen az FC Lahtihoz igazolt

MTI
2004.04.13. 15:52
A finn FC Lahti labdarúgócsapatához igazolt Jari Litmanen, az Ajax Amsterdam korábbi kiválósága. A holland klub vezetői pénteken döntöttek úgy, hogy a 33 éves támadónak az eredeti tervekkel ellentétben nem az idény végén, hanem azonnali hatállyal távoznia kell.

"Óriási kihívást jelent számomra itt játszani, ennek ellenére még nem mondtam le arról, hogy a következő szezonban esetleg ismét külföldön szerepeljek" - mondta a finn válogatott futballista, aki az Ajax mellett megfordult az FC Barcelona és az FC Liverpool együtteseiben is.

Litmanen az utóbbi két évben rengeteget volt sérült, csupán húsz

mérkőzésen játszott. Ezzel együtt sokat tett az amszterdami gárdáért, két szakaszban összesen 179 bajnoki találkozón lépett pályára az Ajax színeiben, s ezek során 96 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában 53 összecsapáson 24 találatig jutott, s tagja volt az 1995-ben BL-t nyerő alakulatnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla