Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

A kormányfőnél lobbizik stadionért a debreceni polgármester

MTI
2004.04.27. 16:52
A debreceni Nagyerdei stadion felépítéséért lobbizik a kormányfőnél Kósa Lajos; Medgyessy Péter várhatóan a közeli napokban fogadja a cívis város fideszes polgármesterét - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Pajna Zoltán fideszes alpolgármester. Az alpolgármester emlékeztetett rá, hogy az Orbán-kormány a stadionrekonstrukciós program keretében 900 millió forintos támogatást ítélt meg debreceni stadionfejlesztésre, ezt a programot azonban a Medgyessy-kormány leállította. Pajna Zoltán szólt arról is, hogy Debrecen kinőtte a jelenlegi stadionját, amely már a kupamérkőzések során is hétről hétre kicsinek bizonyul.

Kósa Lajos polgármester a közelmúltban nyílt levélben fordult Gyurcsány Ferenc sportminiszterhez és Debrecen szocialista képviselőihez, kérve, hogy támogassák a stadionépítést. "Az MSZP hajdú-bihari és debreceni elnökei támogatásukról biztosították a kezdeményezést és kérték, hogy a dokumentációkat készítsük elő" - mondta Pajna Zoltán. A sportminiszter azonban a mai napig nem válaszolt a kezdeményezésre.

Kósa Lajos polgármester arra kéri Medgyessy Pétert, hogy támogassa a beruházást, illetve mondjon igent vagy nemet, hogy a magyar kormány támogatja-e a debreceni stadionrekonstrukciós terveket.

Annak kapcsán, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat - a szocialista frakció kezdeményezésére - 100 millió forintos támogatásról határozott, amennyiben a kormány is a Nagyerdei stadion beruházása mellé áll, Pajna Zoltán kijelentette: nemes gesztus ez a megye részéről, de örülnénk annak, ha a megyei önkormányzat mindenképpen támogatná a beruházást, amit akkor is meg kell valósítani - önkormányzati és magánerőből -, ha a kormány végül is eláll ettől.