Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Az NB I/B-ből Londonba igazolt a fiatal kapus

MTI
2004.05.13. 22:38
Megegyezett az MTK Hungária FC, valamint az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur Fülöp Márton szerződtetéséről. Erről Fülöp Ferenc, a magyar bajnoki címvédő klubigazgatója, a játékos édesapja tájékoztatta Londonból az MTI-t.

A 21 éves olimpiai válogatott kapus akkor lesz a szigetországi egyesület futballistája, amennyiben ő, valamint az őt képviselő ismert menedzserek, Bill Jennings és Vladan Filipovic, illetve a Tottenham illetékese aláírja a szerződést. Filipovic a távirati irodának elmondta: még pontosítani kell a megállapodást, de a magyar hálóőr várhatóan minimum három vagy négy évre kötelezi el magát.

Fülöp Márton az MTK futballistája, de ebben az idényben a másodosztályú Bodajkban szerepelt kölcsönben.

A Tottenhammel kapcsolatos az is, hogy nagy valószínűséggel itt folytatja pályafutását Paul Robinson, a Premier League-től búcsúzó Leeds United válogatott kapusa. A két klub már megegyezett a játékos vételárában - 1,5 millió font -, a szerződés aláírása csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat függvénye. A 24 éves Robinson egyike az anyagi gondokkal küzdő leedsi gárda azon futballistáinak, akik a másodosztályt már nem vállalják.