Valér
4 °C
8 °C

Maradona nem hagyhatja el a klinikát

MTI
2004.05.16. 12:52
Bár maga az érintett mihamarabb távozni szeretne, egy bíró úgy ítélte meg, hogy Diego Maradonának, az argentinok korábbi futballsztárjának maradnia kell abban a kábítószer-elvonó intézetben, ahova több mint egy hete szállították be.

A volt klasszis nincs abban az állapotban, hogy a saját sorsáról dönthessen, legalábbis így látta Norberto Garcia Vedia bíró, aki meglátogatta őt a kórházban.

A 168 cm magas, jelenleg 106 kg-ot nyomó Maradonát - aki 1986-ban világbajnoki címig, 1990-ben pedig a második helyig vezette a válogatottat - a családja vitte be a klinikára, miután néhány héttel ezelőtti rosszulléte után tovább folytatta egészségromboló életmódját. A família orvosa szerint ez az egykori csillag utolsó esélye.

A hosszú ideje kokainfüggőségben szenvedő 43 éves Maradona április 18-án súlyos szív- és légzési panaszokkal került be először a kórház intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték. Ezután saját felelősségére elhagyta az intézményt, s néhány napos "kimenője" alatt egy barátjának birtokán focizott, golfozott, és interjúkat adott.