Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Domenech a francia futballválogatott új kapitánya

MTI
2004.07.12. 13:37
A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) hétfői döntése alapján az U21-es együttes eddigi edzője, Raymond Domenech lett az A-válogatott új szakvezetője a Tottenham Hotspurhöz szerződött Jacques Santini után. A korábbi nyolcszoros válogatott védő 1989 és 1993 között az Olympique Lyon trénere volt, majd az FFF-hez szerződött. Az utóbbi években az utánpótlás-együttest irányította.

A helyi média Laurent Blanc-t és Jean Tiganát tartotta a legesélyesebbnek a posztra, Domenech mellett Bruno Metsu, a 2002-es világbajnokságon negyeddöntős szenegáli gárda volt kapitánya és Glenn Hoddle, az angol válogatott egykori trénere is a jelöltek között volt.

Domenech 1952. január 24-én született Lyonban, s 1969-ben mutatkozott be az Olympique-ben, amellyel 1973-ben Francia Kupát nyert. Négy évvel később Strasbourgba igazolt, s 1979-ben bajnok lett. Huszonhárom évvel ezelőtt a Paris SG-hez került, 1982-ben ismét kupagyőztes volt, majd még abban az évben a Girondins Bordeaux-hoz igazolt. Pályafutását 1984-ben térdsérülés miatt befejezte, 1985-1989 között a Mulhouse trénereként tevékenykedett, majd a Lyonba került.