Emília
18 °C
26 °C

Drogbát is leigazolta a Chelsea

MTI
2004.07.19. 18:14
Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapata megszerezte Didier Drogbát, az Olympique Marseille elefántcsontparti csatárát.

Roman Abramovics, a londoniak milliárdos orosz tulajdonosa 24 millió fontot fizet a francia klubnak, amely hatalmas profitot könyvelhet el a 26 éves csillag eladásán, hiszen tavaly 4 millió fontért vette meg a Guingamptól.

Az elmúlt szezonban Drogba 18-szor volt eredményes a bajnokságban, emellett 11 gólt szerzett a nemzetközi kupasorozatban, ahol a Bajnokok Ligája-kiesés után egészen a döntőig vezette a Marseille-t az UEFA Kupában.

Így a Chelsea gyakorlatilag befejezettnek tekinti az átigazolási szezont, hiszen José Mourinho, a gárda portugál szakvezetője bejelentette, hogy szerdáig mindenképpen véglegesíteni akarja keretét, amely az egyesült államokbeli "szupertornán" kezdi meg a felkészülést.

Az elmúlt esztendővel ellentétben a Chelsea ezúttal kevesebb játékost igazolt, hiszen a holtszezon alatt csak Paulo Ferreira, Arjen Robben, Mateja Kezman és Tiago érkezett.