Auguszta
-7 °C
0 °C

Havi negyvenkét forintért biztosítják az összes magyar focistát

MTI
2004.07.21. 16:16
Júliustól valamennyi magyar labdarúgót 42 forintos havi díjért élet- és balesetbiztosítás véd a pályán és azon kívül szerzett sérülések anyagi következményeitől.

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Bozóky Imre MLSZ-elnök és Patai Mihály, az Allianz Hungária Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A megállapodás valamennyi játékengedéllyel rendelkező igazolt játékosra vonatkozik. A válogatottakat külön biztosítás óvja, de természetesen a Magyarországon szereplő futballisták számára is érvényes a szerdán aláírt szerződés.

Bozóky Imre elmondta, hogy a díjakat nem havi lebontásban szedik be, azok beépülnek a játékengedély árába.

A biztosító cég vezetője külön kitért két tételre: teljes rokkantság esetén 2 milliót, míg elhalálozásért 1 millió forintot fizetnek. A jelenleg több mint 100 ezer labdarúgót érintő alapbiztosítás természetesen kibővíthető.

Az MLSZ és az Allianz 1998 és 2003 között már kapcsolatban állt egymással, a felújított viszonyt a módosított sporttörvény tette lehetővé. Az ugyanis arról rendelkezik, hogy a szakszövetségeknek a sportág jellegének megfelelően kell gondoskodniuk a versenyzők élet- és balesetbiztosításáról. Ezért írt ki az MLSZ többfordulós pályázatot, s a féltucat biztosítóból esett a választás ismét a korábbi partnerre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!