István, Vajk
17 °C
34 °C

Klinsmann csak két évig vállaja a kapitányságot

MTI
2004.07.26. 14:50
A német labdarúgó válogatott élére kiszemelt Jürgen Klinsmann csak a 2006. évi világbajnokságig hajlandó vállalni a szövetségi kapitány posztját - értesült a Bild.

Az országos német bulvárlap hétfőn közölt információja szerint a 39 éves egykori csatár visszautasította a szövetség (DFB) ajánlatát, hogy a németországi vb után is irányítsa a nemzeti tizenegyet. Klinsmann kikötötte, hogy legkésőbb a vb-döntő napján, 2006. július 9-én befejezettnek tekinti a megbízatását.

A VfB Stuttgart és a milánói Internazionale egykori gólzsákja évek óta Los Angelesben él. Felesége és két gyermeke akkor sem költözne Németországba, ha a DFB csakugyan szerződést kötne vele - írta a Bild.

Korábbi értesülések szerint a DFB "hármasfogatra" kívánja bízni a válogatott felkészítését a hazai világbajnokságra. A kapitány Klinsmann mellett az 55 éves Holger Osieck kapná a vezető edző posztját, míg a 36 éves Oliver Bierhoff menedzserként tevékenykedne a csapat mellett. A végső megállapodás bejelentése a közeli napokban várható.