Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

José Pekerman lett az argentin futballkapitány

MTI
2004.09.16. 14:37
A korosztályos csapatokkal sikert sikerre halmozó Jose Pekerman lett az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Elődje, Marcelo Bielsa kedden mondott le, váratlanul.

Pekerman 1995-ben, 1997-ben és 2001-ben nyert világbajnokságot a 20 éven aluliakból álló nemzeti csapattal, majd a spanyol másodosztályban szereplő Leganes technikai igazgatója volt.

Azután kapta ő a megbízatást, hogy a posztra kiszemelt Carlos Bianchi nemet mondott. Előnyének tartják, hogy remek kapcsolatban van a fiatal futballistákkal, hátránya ugyanakkor, hogy még soha sem volt edző az argentin élvonalban.

Bielsa - aki a nyári Copa Americán ezüstérmet, majd az athéni olimpián aranyérmet szerzett a nemzeti csapattal - 1999 óta irányította a dél-amerikai együttest. Távozása kapcsán annyit mondott, belefáradt a munkába, ráadásul az utóbbi időben a sajtóval és a szurkolókkal is többször meggyűlt a baja.

A válogatott a vb-selejtező sorozatban jelenleg a második helyen áll, hátránya csupán egy pont az éllovas brazilokkal szemben. Pekerman debütálása az október 9-i Uruguay elleni rangadó lesz.