Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pelé sztrájkra biztat

MTI
2004.09.30. 19:31
A brazil futball-legenda, Pelé arra bíztatja a hazája bajnokságában játszó labdarúgókat, hogy sztrájkkal tiltakozzanak fizetéseik rendszeres elmaradása miatt.

"A játékosok nincsenek tisztában az erejükkel. Amennyiben megtagadnák a pályára lépést, úgy néhány héten belül kitörne a teljes káosz" - nyilatkozta a háromszoros világbajnok sztár.

Pelé, aki korábban már többször bírálta élesen a brazil futball jelenlegi viszonyait és irányítót, ezúttal a Flamengónál kitört botrányra reagált.

Az ország egyik leghíresebb klubjánál ugyanis szerdán a játékosok nem voltak hajlandóak az előre lefoglalt hotelben éjszakázni egy idegenbeli mérkőzés előtt, mert két hónapja nem kaptak fizetést.

"Ilyen áldatlan állapotok között nem tudom elképzelni, hogy Brazília képes lenne otthont adni a 2014-es világbajnokságnak. Egy stadiont kivételével egyetlen arénánk sem felel meg a nemzetközi szövetség szabályainak" - tért ki a vb-pályázatra Pelé.