Auguszta
-4 °C
2 °C

A Chelsea román sztárja szerint Mourinho hazudik

BBC
2004.10.06. 10:46
Adrian Mutu, a Chelsea román csatára szerint csapata edzője, a portugál José Mourinho egészen egyszerűen hazudott egészségi állapota felől. "Nyílt konfliktus van köztünk, amiért nem akart elengedni a válogatotthoz" - mondta. A szakvezető a játékost térdsérülésre hivatkozva nem akarta elengedni annak nemzeti csapatába. Mutu, aki szerint a válogatott mindennél fontosabb, ellenállt a tiltásnak és elrepült Bukarestbe, hogy csapatával készüljön a csehek elleni szombati meccsre.

A Chelsea már büntetést is kilátásba helyezett a lépés miatt, de a támadó állítja, Mourinho annak ellenére mondta őt - egy orvosi véleményre hivatkozva - sérültnek, hogy valójában teljesen egészséges. "Azt ígérte, hogy játszani fogok, de nem tudok a csapatba kerülni" - mondta a román futballista a közte és edzője közötti feszült viszonyról. Mutu azt mondja, őt nem érdekli az esetleges büntetés és most már lehet, hogy az a legjobb megoldás, ha új csapatot keres magának.

A csatár tavaly nyáron - a Roman Abramovics-féle nagybevásárlás keretében - érkezett a londoni együtteshez az olasz Parmából. Az idény első felében még meghatározó játékosnak számított, aztán fokozatosan kiszorult a kezdőből, nyáron pedig felmerült, hogy visszatér Olaszországba, a Juventushoz. Az ügylet meghiúsult, a Portóból érkezett új edzőnél pedig kiesett a pikszisből és idén mindössze néhányszor léphetett pályára.