Valér
4 °C
8 °C

Újratárgyalják Pintér kirúgását a Fradiból

MTI
2004.11.04. 18:03
A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága úgy döntött, hogy az első fokon eljáró testülethez, azaz a liga fegyelmi bizottságához utalja vissza a Pintér Attila kontra Ferencváros, valamint a szeptember 25-ei NABI Kaposvári Rákóczi-Pécsi MFC találkozó ügyét is.

Ezt Rákóczi István, az MLSZ illetékes testületének elnöke mondta az MTI-nek. Hozzátette: az MLL bizottsága egyik ügyben sem járt el megfelelően, "kellő mélységgel".

A liga fegyelmi bizottsága szeptember 14-én négymillió forintra büntette a Ferencváros csapatát, mivel az indoklás szerint a klub júliusban egyoldalúan módosította, majd felbontotta Pintér Attilának - az együttes akkori vezetőedzőjének - szerződését.

A szeptember 28-ai határozat szerint a NABI Kaposvári Rákóczinak a Pécs elleni mérkőzésén történt rendbontás miatt félmillió forintot kellett volna befizetnie a liga pénztárába. A botrány során - melynek következtében 300 ezer forintos kár keletkezett a somogyiak stadionjában - csoportosan elkövetett garázdaság alapos gyanújával 24 vendégdrukkert állítottak elő.

A rendőri beavatkozás révén heten zúzódásokkal, illetve boka- és fejsérülésekkel kórházba kerültek, továbbá egy rendőrkutya megharapta a szurkolókat csitítani próbáló Toller Lászlót, a PMFC elnökét.