Géza
-12 °C
-4 °C

A brazil klasszis ötven évesen is játszik

MTI
2004.11.20. 14:38
Pénteken megérkezett Angliába, és szombaton már pályára is lép a yorkshire-i Garforth Town amatőr csapatában Socrates, a brazil labdarúgó-válogatott egykori klasszisa.

Az 50 éves csillag egyhónapos szerződést kötött a klubbal, noha november elején még úgy tűnt, nem jön létre a nem mindennapi megállapodás, és legfeljebb csak meglátogatja az együttest, amely barátjának, a Brazíliában több focisulit működtető Simon Cliffordnak a tulajdonában van.

"Nem ismerem a helyszínt, soha sem voltam még Észak-Angliában, de mindig érdekeltek a kihívások. Nem tudom, meddig bírom a mérkőzést, az viszont biztos, nem én leszek a leggyorsabb a pályán. Viszont néhány trükköt nem felejtettem el" - mondta az 1990-ben visszavonult egykori középpályás, aki foglalkozását tekintve gyermekorvos, és két világbajnokságon (1982, 1986) játszott hazája válogatottjában.

Socratesszel nagyot fordult a világ, hiszen három hete még úgy nyilatkozott, hogy naponta elszív egy doboz cigit, nem veti meg a sört, fáj a válla, a lába, mi több, a szíve is rakoncátlankodik.

"Nem szeretném, ha kikacagnának a szurkolók. Öreg vagyok én már a focihoz, legfeljebb tíz-tizenöt percet tudnék játszani, vagy még annyit sem" - jegyezte meg akkor. A szombaton a yorkshire-i rivális Tadcasterrel mérkőző Garforth Town tulajdonosa reméli, hogy a csapat 25 év múlva, azaz 2028-ban már az élvonalban szerepel majd. A gárda jelenleg a második helyen áll az északi megyék keleti főcsoportjának első csoportjában.