Edina
-12 °C
-3 °C

Elfogadta menesztését a kameruni válogatott kapitánya

MTI
2004.11.25. 14:23
Megerősítette menesztését Winfried Schäfer, aki szombaton még úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának tekinti magát.

"Kaptam egy faxot az ottani sportminisztertől, így biztosan nem töltöm ki a 2006-ig szóló szerződésemet" - jelentette be az 54 éves német mester, akit a szülőhazájának nemzeti csapatától múlt szerdán, egy lipcsei barátságos mérkőzésen elszenvedett 3-0-ás vereséget követően mentett fel egy nyilatkozatában Siegfried Etamé Massoma miniszter.

A kameruni sporttárca vezetője egyúttal arról is döntött, hogy feloszlatja a válogatott élére 2002 szeptemberében kinevezett ügyvezetést, aminek egyes hírek szerint az az oka, hogy üres a kassza.

Schäfer 2001 szeptemberében lett kameruni szövetségi kapitány, s csapatával 2002-ben megnyerte az Afrika Kupát, 2003-ban pedig döntőbe került a Konföderációs Kupában. A következő kontinentális torna, illetve a németországi világbajnokság selejtezője azonban közel sem úgy alakul, ahogy az ottani elöljárók eltervezték.