Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

A Milan volt sikeredzője a Realhoz igazolt

MTI
2004.12.22. 09:12
Kedden sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy Arrigo Sacchi klubigazgató, míg Emilio Butragueno alelnök lett a Real Madridnál.

Az olasz szakember az AC Parma hasonló posztját váltja fel a királyi gárda kedvéért, míg Butragueno eddig sportigazgatóként szolgálta a spanyol elitgárdát.

"A megállapodás tulajdonképpen már szeptemberben megszületett, de a Camacho távozása körüli problémákat meg kellett oldani, hogy aláírhassuk a szerződést" - mondta Florentino Perez klubelnök.

Az 58 éves Sacchi több nagyszerű eredmény részesének vallhatja magát, hiszen az 1994-es világbajnokságon ezüstérmig vezette az olasz válogatottat, míg az AC Milant ő indította el sikerek útján a 80-as évek végén. A piros-feketékkel 1989-ben és 1990-ben is elhódította a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, az Európai Szuperkupát, valamint a Klub Világkupát. Emellett egy-egy bajnoki cím és kupagyőzelem is a nevéhez fűződik a milánóiaknál.

Sacchi kinevezése máris megmozgatta az újságírók fantáziáját, s egyes sajtóértesülések szerint a következő idénytől Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője irányítja majd a királyi gárdát.

Az erre vonatkozó híreket máris cáfolta Adriano Galliani, az olasz bajnok alelnöke