Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Már hat klub jelentkezett be a Real sztárjáért

BBC
2004.12.27. 16:32
Elégedetlen helyzetével, és ismét elmenne a Real Madridból Fernando Morientes. A tavaly a Monaco kölcsönjátékosaként nagy idényt produkáló csatár a nyáron visszaköltözött a spanyol fővárosba, de ott Ronaldo, Owen és Raúl mögött a háttérbe szorult. A huszonnyolc éves válogatott futballista januárban mindenképpen el akar igazolni a királyi gárdától és ügynöke szerint most már kizárt, hogy csak kölcsönbe kerüljön el másik egylethez. "Tavaly is csak kölcsönadták, most átigazolást akarunk" - nyilatkozta Gines Carvajal.

A Real nem lelkes az ügyletet illetően, noha már többen is bejelentkeztek Morientesért. Elsőként a Liverpool jelezte, hogy három és fél millió fontot adna a játékosért, amit azonban keveselltek Madridban, ugyanis hétmilliót szeretnének érte kapni. A 'Pool esetleg kisebb összegért is elvihetné a csatárt, ha opciót adna a Realnak a csapatkapitány Steven Gerrard megvásárlására.

A Liverpool mellett jelezte vételi szándékát egy másik angol élcsapat, a Newcastle United, de a BBC Sport úgy tudja, két másik, meg nem nevezett szigetországi együttes és két francia csapat is szeretné Morientest. Utóbbiak között lehet a Monaco is, amellyel májusban BL-döntőt játszott a spanyol.